Geplaatst op Geef een reactie

Energetische werking van edelstenen, kristallen en mineralen

Frequenties

Wist je dat de werking van edelstenen, kristallen en mineralen (die ik vanaf nu voor het gemak even samenvat als stenen) deels wetenschappelijk is onderbouwt. Aan familie en vrienden leg ik dit op de volgende manier uit; Alles in de wereld heeft een frequentie, ook wel trillingen genoemd. Van levende organismes tot de tafel en stoelen bij jou in de keuken, zo ook stenen. Deze trillingen kunnen hoog zijn wat een opbeurend energie kan geven maar ook laag wat juist weer een ontspannende functie geven. Zo heeft elk materiaal zijn eigen frequentie en dus werking.

Ik las ooit in een boek een mooi voorbeeld. De horloges van het merk quartz, de naam zeg het al bevatten een klein stukje kwarts. De trillingen van dit stukje quartz drijven de tandwieltjes in dit horloge aan.

Energetische werking

Sommige noemen de frequenties ook wel energetische trillingen of energetisch frequenties. Elke steen heeft zijn eigen energetische werking ik zal hieronder een aantal energetische werkingen van de stenen die je in de webshop vindt vertellen.

Mosagaat

Mosagaat werkt sterk aardend en daardoor dus ook stabilisierend. Het brengt je lichaam en geest weer terug in balans en zorgt dat deze weer in een rustige evenwichtige toestand raakt. Door deze eigenschappen kan Mosagaat goed helpen bij angsten, zorgen en stress

Shop hier alle Mosagaat

☼ Prehniet

Prehniet kan je helpen met bevorderen van persoonlijk en spirituele groei. Het vergroot je zelf inzicht en verhelpt soms vermijdingsgedrag.

Shop hier alle Prehniet!

 

Amethist

Amethist is naar mijn mening 1 van de meest bekende stenen. Voor mij was een brokje Amethist ook de eerste edelsteen die ik ooit in handen kreeg. Ik kreeg deze van mijn moeder en zij vertelde mij dat deze mij meer rust en positiviteit zou geven. Dit brokje Amethist is dus de start geweest van mijn interesse voor edelstenen, kristallen en mineralen.

Amethist heeft een sterk beschermende en zuiverende werking. Het brengt je ontspanning, harmonie en innerlijke rust. Een ideale steen om in de slaapkamer te hebben.

Shop hier alle Amethist

 

☼ Moldaviet

Moldaviet, super krachtig en zeldzaam. Moldaviet stimuleert je spirituele reis en helpt je contact te maken met andere dimensies. Ik heb zelf gemerkt dat Moldaviet een sterke aantrekking kracht op mij had.

Shop hier alle Moldaviet

 

Wil je nou graag meer weten over een andere steen of heb je andere vragen laat het me weten in de reacties of stuur me een email via het contact formulier!

Geplaatst op Geef een reactie

Het onstaan van Edelstenen, kristallen en mineralen

Er zijn ontelbare soorten edelstenen, kristallen en mineralen.  Zoals veel van jullie weten zijn de meeste stenen een product van de natuur. Ze ontstaan op verschillende manier namelijk; magmatisch, sentimentair, metamorf of tijdens een meteorietinslag. In deze blog vertel ik je meer over deze 4 processen van de natuur.

Magmatisch

Deze manier van het vormen van kristallen  begint diep onder onze voeten in de aarde. Vloeiend magma dat na miljoenen jaren afkoelt verandert uiteindelijk in kristal. Het lijkt een beetje op het groeien van ijs, het bouwt zich op en zo groeit het kristal steeds groter en groter. Door de zogenoemende onzuiverheden zoals metalen, aluminum en ijzer geven de kristallen hun prachten tinten, regenbogen en kleuren. Een goed voorbeeld hiervan is Amethist deze heeft zijn prachtige dieppaarse kleur te danken aan ijzer, titaan en zelfs een klein beetje radioactiviteit.

Door aardverschuivingen komen deze kristallen uiteindelijk hoger en hoger te liggen. Totdat ze uiteindelijk gevonden worden.

Shop hier alle Amethist

 

Sentimentair

Door het ”kleiner worden van bergen en gesteente” kunnen edelstenen, kristallen of mineralen onstaan. Eigenlijk noemen we dit proces erosie. Zandkorrels en stukje steen brokkelen af en maken een lange reis door rivieren en beekjes richting de oceaan. Dit gaat samen met kalk en metalen, hierdoor bouwen lagen sendiment zich op in de aarde. Deze lagen worden dikker en dikker en er ontstaat steeds meer druk op. Door deze druk wordt water tussen de lagen uitgedrukt en komen de lagen gesteente tegen elkaar aan. Hierdoor ontstaan uiteindelijk gelaagde stenen die een hoge hardheid hebben.

Jaspis is hier een mooi voorbeeld van. In deze stenen kun je vaak de mooie lagen terug zien.

Shop hier alle Jaspis

 

Metamorf

Een steen die onstaat door het metamorfe proces is onstaan onder invloed van temperatuur of druk. Door aardverschuiving raakt het gesteente in dit geval juist dieper onder de grond. Door de hoge druk en temperatuur die dit met zich mee kan brengen veranderen de eigenschappen en ook het uiterlijk van deze gesteentes.

Een bekend voorbeeld van een metmorfe steen is Marmer

Meteorietislag

Dit is een proces wat niet heel vaak voor komt. Door de inslag van ruimtelijk gesteente onstaat door een zeer hoge energie die niet menselijk is na te bootsen gesteente. Een mooi voorbeeld hier zijn Moldaviet en en Tektiet

Ik hoop dat je wat informatie hebben uit mijn blog hebt gehaald. Heb je nog aanmerkingen, suggesties of wil je gewoon wat zeggen zie ik het graag in de reacties.

Geplaatst op Geef een reactie

Hoe verzorg ik mijn sieraden?

Welke materiaal is mijn sieraad?

De sieraden bij Crystals And Sisters zijn gemaakt van verschillende materialen. Zo zijn er echt 925 zilveren sieraden maar ook van stainless steel en gold plated materiaal. Elk sieraad heeft daardoor zijn eigen uitstraling.

Zilver Poetsen

De 925 Zilveren sieraden kunnen op sommige huiden wat donker uitslaan na een tijdje dragen. Wanneer dit gebeurt kun je de sieraden poetsen met wat Zilverpoets en zijn ze weer als nieuw!

Overige materialen
Voor alle andere materialen raden wij aan om hier niet mee te zwemmen en niet te douchen. Maak deze materialen zo min mogelijk vochtig, wanneer dit toch gebeurt wrijf ze dan zo snel mogelijk droog met een zachte droge doek. Zo voorkom je dat het water schade toe brengt aan de metalen.
Sommige metalen kunnen wat donker uitslaan omdat sommige huiden een hogere PH waarde hebben. Wanneer je merkt dat dit bij jou gebeurt draag de sieraden dan niet te lang achter elkaar en wrijf ze na dragen schoon met een droge doek. 
TIPS!
  • Spray altijd eerst je favoriete parfum op om daarna al je prachtige oorbellen, kettinkjes en armbanden om te doen. De alcohol in parfum is erg slecht voor het behoudt van je sieraden.
  • Doe je sieraden af als je gaat sporten en douchen
  • Doe sieraden af als je gaat slapen
  • Maak de sieraden zo min mogelijk nat